Álláshirdetés

2023.03.20.
Álláshirdetés

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Etológia Tanszékén működő Kutyaagykutató Laboratórium pályázatot hirdet két 3 éves teljes munkaidős posztdoktori kutatói állás betöltésére. A posztdoktorok a Magyar Tudományos Akadémia Nemzeti Agykutatási Programja által finanszírozott projektben működnek közre. A projekt célja a kutyák és kisebb részben az ember szaglásának vizsgálata. Megközelítésünk ötvözi az etológia, a mikrobiológia és a nem invazív agyi képalkotás (EEG, fNIRS, fMRI) módszereit. A projektet Andics Attila, Gácsi Márta és Kubinyi Enikő vezeti.

A pozíció betöltéséhez a sikeres pályázónak jó publikációs eredményekkel kell rendelkeznie. Továbbá, az ideális jelölt tapasztalt a következő területek bármelyikén: statisztika, kutyaetológia, bélmikrobiom, nem-invazív agyi képalkotó technikák. Alapvető fontosságú az önálló és a multidiszciplináris csapatban való munkavégzés képessége, ami kísérleti projekt irányítását is magában foglalja, beleértve az adatelemzés és a kéziratírás koordinálását.

A laboratórium az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) TTK Etológia Tanszékén található Budapest XI. kerületében. Az ELTE a kutyákon végzett etológiai és agyi képalkotó kutatások világhírű központja. Laborunk egy élénk, dinamikus és nemzetközi közösség része, amely társállatokkal végzett kísérletek elvégzésére specializálódott. Együttműködünk két képalkotó központtal, amelyek 3T MRI szkennerrel rendelkeznek, és házon belül hozzáférést biztosítunk EEG/ERP és egy korszerű fNIRS/HD-DOT laborhoz. Ezen túlmenően rendelkezünk érintőképernyővel állatok számára, mozgáskövető szenzorokkal, valamint több viselkedési és képzési helyiséggel.

A pozíciók 2023 áprilisától elérhetők, bár a kezdési időpont rugalmas. A pályázatok elbírálását azonnal megkezdjük, és a pozíciók betöltéséig folyamatosan folytatjuk. A fizetés a tapasztalattal arányos.

Jelentkezni önéletrajzzal, ami a tudományos azonosítókat is tartalmazza, motivációs levéllel és két referencia elérhetőségével együtt az attila.andics@ttk.elte.hu címen lehet.