Miért a kutya a legjobb barátunk?

2024.02.27.
Miért a kutya a legjobb barátunk?
Az RTL Klub dokumentumfilmet készített a kutyákról, kutyatartásról, tudományos eredményekről az Etológia Tanszék munkatársainak közreműködésével. 

Jó pár évvel ezelőtt egy professzor azzal az ötlettel állt elő, hogy a kutyák olyanok, mint a szőrös gyerekek – már csak be kellett bizonyítani. Csányi Vilmos irányítása alatt az ELTE Etológia Tanszéke elkezdte kutatásait, azóta pedig világhírűek lettek. Az RTL stábja a kutatók segítségével járt utána annak, miben hasonlítanak hozzánk a kutyák. Annak is, hogyan képesek látássérülteket vezetni, rájuk bízzák-e az életüket a rendőrök, miként képesek cirkuszi trükköket tanulni..

Milyen változáson mentek keresztül a városi környezetben tartott kutyák, és miért a kutyák a legsikeresebbek az ember leutánzásában? Február 27-én debütál az RTL+-on a Miért a kutya a legjobb barátunk? című dokumentumfilm. A film szerkesztő-riporterével, Veress Krisztinával készült beszélgetésben a riporter elmesélte, milyen volt Csányi Vilmossal dolgozni, hogyan találták meg a szereplőiket, mi volt számára a legmeglepőbb a forgatás során, és melyik volt az a jelenet, amire még most sem tud könnyek nélkül visszagondolni. A teljes beszélgetést az RTL weboldalán IDE kattintva lehet elolvasni.